• Κατάστημα Σεπόλια
    Δυρραχίου 40-42
    Τηλ: 210 51 33 323, 213 00 68 898
Έξυπνα tips για περιποιημένα άκρα
Έξυπνα tips για περιποιημένα άκρα

Εάν έχεις κουραστεί να έχεις απεριποίητα νύχια και να προσπαθείς να τα μακρύνεις, εάν έχεις τη κακιά συνήθεια να τρως τα νυχάκια σου με αποτέλεσμα να μη μακραίνουν ποτέ και να έχουν την όψη ενός χεριού γεμάτο πετσάκια. Ήρθε η στιγμή να πάρεις δραστικά μέτρα. Τα περιποιημένα άκρα χαρίζουν πάντα extra bonus στην εξωτερική σου εμφάνιση και είναι από τα πρώτα πράγματα που παρατηρεί κάποιος. Σκέψου μια χειραψία ή στη δουλειά την ώρα που γράφεις στον υπολογιστή ή ακόμα και δίνεις ή παίρνεις κάτι από κάποιον, το πρώτο που έρχεται σε επαφή είναι τα χέρια.  Και μη ξεχνάς πως οι άντρες δίνουν μεγάλη σημασία στα όμορφα και περιποιημένα νύχια...   Παρακάτω θα βρεις έξυπνα tips για περιποιημένα και καλοσχηματισμένα νύχια. 


1. Νύχια πάντα βαμμένα 

Μπορεί να μη σου αρέσουν τα έντονα χρώματα στα νύχια, αλλά να προτιμάς απαλές και γήινες αποχρώσεις. Τα βαμμένα νύχια δεν σπάνε τόσο εύκολα και δεν τραυματίζονται με την ίδια ευκολία. Στα καταστήματα μας υπάρχουν αμέτρητες αποχρώσεις μανό για όλα τα γούστα όπως επίσης και ειδικά προϊόντα βάσης με βιταμίνες για το νύχι.  Επίσης είναι πολύ σημαντικό να προσέχεις τη χρήση του ασετόν που μπορεί να ταλαιπωρήσει τα νύχια σου λόγω του διαλυτικού που περιέχει. Καλό είναι κάθε φορά που θα ξεβάφεις τα νύχια σου, να πλένεις τα χέρια σου μετά με δροσερό νερό και μετά το μανικιούρ σου να χρησιμοποιείς λαδάκι για τα πετσάκια σε καθημερινή βάση μέχρι την επόμενη επίσκεψη σου για περιποίηση. 

2. Γάντια για τις δουλειές του σπιτιού 

Το νερό είναι εχθρός για τα νύχια σου. Παρατήρησε πως μετά από πολύ ώρα που έχεις βάλει τα χέρια σου στο νερό, τα νύχια σου είναι πάρα πολύ μαλακά και έθραυστα. Τα απορρυπαντικά και τα χημικά που περιέχουν αφυδατώνουν και λεπταίνουν τα νύχια σου. Μία λάθος κίνηση και έχει σπάσει η άκρη του νυχιού. Όταν λοιπόν κάνεις δουλειές στο σπίτι που έχουν άμεση σχέση με το νερό, όπως να πλένεις τα πιάτα και τα ρούχα στο χέρι, πρέπει να φοράς πάντα γάντια. Στα καταστήματα με είδη οικιακής χρήσης θα βρείς γάντια σε διάφορα μεγέθη. Μπορεί στην αρχή να μη σε βολέψουν αλλά με το καιρό θα τα συνηθίσεις. Με αυτό το τρόπο θα αποτρέψεις τα σπασίματα και θα δώσουν τη δυνατότητα στα νύχια σου να δυναμώσουν. Σκέψου ότι με αυτό τον τρόπο προστατεύεις και το δέρμα σου, το οποίο και αυτό ταλαιπωρείται εξίσου. 

3. Τροφή για νύχια 

Εάν τα νύχια σου έχουν το πάχος τσιγαρόχαρτου και σπάνε με το παραμικρό σου έχουμε τη λύση. Μπορείς να προμηθευτείς από τα φαρμακεία βιταμίνες για τα νύχια ανάλογα με τις ανάγκες των νυχιών σου, σε πολύ οικονομικές τιμές. Θα πρέπει να προσέξεις τι ακριβώς πρέπει να πάρεις και να συμβουλευτείς την ειδικό. Γιατί αν πάρεις λάθος προϊόν δε θα καταφέρεις τίποτα.

4. Βάση πριν βάψεις τα νύχια σου.  

Το νύχι “ποτίζει” όταν βάζεις το μανό με χρώμα κατευθείαν πάνω του, με αποτέλεσμα να μην αφήνεις το νύχι σου να αναπνέει. Εάν έχεις προσέξει μετά που θα ξεβάψεις τα νύχια σου από το σκούρο κόκκινο και δεν έχεις βάλει βάση πρώτα, μένουν υπολείμματα πάνω. Στα καταστήματα μας  μπορείς να προμηθευτείς μια βάση σε πολύ οικονομικές τιμές. Είναι ένα διαφανές μανό ειδικό για βάση πριν βάλεις το χρώμα στο μανό. Άλλωστε πέρα από το ότι προστατεύεις τα νύχια σου, έχεις και καλύτερο αποτέλεσμα. 

5. Προσοχή στις κινήσεις σου!

  Πόσες φορές έχεις πατήσει το καζανάκι ή το κουμπί του ασανσέρ απευθείας με το δείκτη και έχεις σπάσει το νύχι σου... Αν η δουλειά σου έχει να κάνει με τον υπολογιστή, να μη πατάς τα κουμπιά του πληκτρολογίου απευθείας με τα νύχια, αλλά με το πλάι. Την επόμενη φορά που θα πας να κάνεις τέτοιες κινήσεις προσπάθησε να το κάνεις... Άλλωστε, νύχια είναι, πόσα να αντέξουν?

  6. Τρως τα νύχια σου? 

Υπάρχει λύση!!  Έχεις συνήθεια από μικρή να τρως τα νύχια σου? Ή από άγχος και νέυρα η μόνη διέξοδος είναι ο αντίχειρας σου? Θα πρέπει βάλεις τέλος σε αυτή τη συνήθεια γιατί το σάλιο είναι ο χειρότερος εχθρός για τα νύχια σου. Αν συνεχίσεις δεν υπάρχει περίπτωση να μακρύνουν ποτέ τα νύχια σου, και θα γεμίσεις πετσάκια όλο και πιο πολύ. Κάτω από τα νύχια σου μαζεύονται πολλές ακαθαρσίες, τις οποίες εσύ τις τρως. Καθόλου όμορφο και προπάντων υγιεινό. Στα καταστήματα μας μπορείς να προμηθευτείς κάποιες θεραπείες, που σε αποτρέπουν στο να τρως τα νύχια σου. Είναι πολύ εύκολο. Απλώνοντας τη θεραπεία στα νύχια σου, μόλις πας να τα δαγκώσεις σου έρχεται στο στόμα μια πολύ άσχημη γεύση που σε αποτρέπει κάθε φορά. Καλό θα είναι να αγοράζεις επαγγελματικά προϊόντα, μπορεί να είναι πιο ακριβά αλλά θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα.  Σε περίπτωση που δεν σε καλύπτει αυτή η λύση, μπορείς στο επόμενο μανικιούρ σου να κάνεις τοποθέτηση gel ή ακρυλικού. Είναι δύο πολύ ανθεκτικά υλικά που μπορούν να εφαρμοστούν στο νύχι είτε για φυσική ενίσχυση είτε να σου προσφέρουν μάκρος. Σίγουρα και στις δύο περιπτώσεις δεν θα καταφέρεις να φας τα νύχια σου και το αισθητικό αποτέλεσμα θα είναι άμεσο και θα σε δικαιώσει. 

Μην ξεχνάς την πειποίηση των ποδιών που είναι εξίσου σημαντική!  Η ορθοστασία, τα ακατάλληλα παπούτσια ακόμα και τα περιττά κιλά είναι από τις κυριότερες αιτίες επιβάρυνσης των ποδιών. Η σύγχρονη γυναίκα που αναλαμβάνει τόσους πολλούς ρόλους σε καθημερινή βάση, είναι μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη, χρειάζεται και λίγο χρόνο για την περιποίηση της. Τι γίνεται όμως όταν δεν προλαβαίνεις;  Βρίσκεις έξυπνες λύσεις και με λίγη ασχολία όχι μόνο περιποιείσαι αλλά φτιάχνεις και τη διάθεση σου! Πόσες φορές είμαστε κακόκεφες και με  μία σπιτική μάσκα προσώπου ή ένα φωτεινό χρώμα στα ρούχα σε συνδυασμό με ένα καινούριο λιπ γκλος αλλάζει όλη μας  η διάθεση; Το μεγαλύτερο λάθος είναι να πείσουμε τον εαυτό μας ότι δεν προλαβαίνουμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας. Για να δούμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε για να ανακουφίσουμε λίγο τα ταλαιπωρημένα μας πόδια με μικρά μυστικά πριν την επίσκεψη μας στους ειδικούς. 

Ποδόλουτρο

Το ποδόλουτρο είναι η αυτονόητη λύση για τα καπονημένα πόδια από την απαιτητική μέρα στη δουλειά για να ξαναβρούν την φρεσκάδα τους. Μέσα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό αναμειγνύετε δύο κουταλιές με άλατα που μπορείτε να προμηθευτείτε από τα καταστήματα μας  και τα ξεχνάτε για τουλάχιστον 20 λεπτά μέχρι να χαλαρώσουν και να μαλακώσουν.  Κάνοντας ποδόλουτρο μια αίσθηση ευεξίας διαχέεται σε ολόκληρο το σώμα. Επιτρέψτε αυτή την μικρή πολυτέλεια στον εαυτό σας, γιατί το αξίζετε.

 Σκασμένες φτέρνες

Μην παραμελείτε να φροντίζετε αυτό το μέρος του ποδιού μετά από κάθε ντούς. Αρχικά μπορεί να μοιάζει με αισθητικό μόνο πρόβλημα, αλλά όταν οι σχισμές και τα σκασίματα γίνουν πιο βαθιά η ενόχληση και ο πόνος θα εμφανιστούν στην καθημερινότητά σας. Μετά το αναζωογονητικό ποδόλουτρο τρίβετε με ράσπα τις φτέρνες, για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. Προνοήστε για τις σκασμένες φτέρνες από το χειμώνα εφαρμόζοντας μια συνταγή για φυσικό πίλινγκ. Ανακατεύετε δυο κουταλιές ζάχαρη με δυο κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μπολ και επαναλαμβάνετε μια φορά το μήνα. Έτσι το καλοκαίρι θα μπορείτε να χαρείτε τα αγαπημένα σας πέδιλα, χωρίς να σκέφτεστε ότι οι φτέρνες θα δείχνουν αντιαισθητικές. Να μην περπατάτε επίσης ξυπόλυτες στο σπίτι και να εφαρμόζετε τακτικά μια κρέμα ενυδάτωσης ποδιών. 

Κακοσμία ποδιών

Ο ιδρώτας στα πόδια σε συνδυασμό με τις πολλές ώρες που παραμένουν κλεισμένα μέσα σε κάλτσες και παπούτσια ευνοούν την ανάπτυξη των βακτηριδίων, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη δυσάρεστη οσμή. Πείτε λοιπόν αντίο στη δυσοσμία των ποδιών με φυσικό τρόπο και δεν θα νιώσετε άβολα ποτέ ξανά, κάντε μασάζ με λεμόνι μετά το μπάνιο. Το λεμόνι περιορίζει τον ιδρώτα που είναι η κύρια αιτία της άσχημης μυρωδιάς. Για ένα αποτελεσματικό και άκρως ανακουφιστικό μασάζ ακολουθήστε τις κινήσεις του επαγγελματία στη φωτογραφία. Θυμηθείτε ακόμη πριν φορέσετε τα κλειστά παπούτσια να βάλετε μέσα λίγο ταλκ. Αυτό θα κρατήσει τα πόδια στεγνά και ελαφρώς αρωματισμένα. Να αποφεύγετε τα συνθετικά παπούτσια και να φοράτε πάντα καθαρές βαμβακερές κάλτσες.

Περιποίηση κάλων

Προλάβετε τους κάλους επιλέγοντας παπούτσια με μαλακό δέρμα, που θα ταιριάζουν καλά στο πόδι σας και αποφεύγοντας, όσο γίνεται, τα τακούνια. Η χρόνια πίεση ή τριβή μεταξύ του δέρματος των ποδιών και του παπουτσιού προκαλεί τοπικές σκληρύνσεις, τους γνωστούς κάλους. Όταν οι κάλοι κάνουν την εμφάνισή τους, το περπάτημα μπορεί να μετατραπεί σε ιδιαίτερα επώδυνη διαδικασία. Ποδόλουτρο με αλεύρι βρώμης αραιωμένο σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά μπορεί να μαλακώσει τους κάλους. Άλλος τρόπος είναι πριν ξαπλώσετε να βάλετε πάνω ένα φετάκι ανανά και να το δέσετε με μια γάζα. Αφήνετε όλη τη νύχτα και το πρωί ο κάλος θα έχει μαλακώσει ή αποκολληθεί.